Zuurmeten met een stuk glas?

Chemical technology Sensors
Mikroniek 2-1983 by Th.W. Rejda, H. de Jong 27 April 2006

Uit de alledaagse ervaring weet iedereen wat een zuur is. Onze smaakzintuigen vertellen ons het met een grote nauwkeurigheid. Wat echter niet iedereen weet is dat de zure smaak nauw verbonde is met de aan- of afwezigheid van het waterstofion, ook proton genaamd. Het is de meting van het waterstofgehalte met behulp van een protongevoelig glas, waarover dit artikel handelt.


References

Order of frictions and stiffnesses…

For lumped systems consisting of different frictions and stiffnesses, there has been confusion in literature about hysteresis curves and virtual play for many decades.

Read more
Make it clean

In mid-April, the second edition of the Manufacturing Technology Conference and the fifth edition of the Clean Event were held together, for the first time, at the Koningshof in Veldhoven (NL).

Read more
Bringing particles to light

Particle contamination monitoring and cleanliness control are fundamental to micromanufacturing processes across diverse industries to achieve cost-effective production of high-quality and reliable microscale devices and components.

Read more